frontpage on december 31st, 2016 No Comments

De filosofie achter de parktuin van Waterschap Rijn en IJssel

Blog on november 3rd, 2016 No Comments


Het ontwerp van de parktuin van Waterschap Rijn en IJssel is van Nico Wissing.

Op een oppervlakte van ca. 2,6 ha is ruimte voor kunst, buitenwerkplekken, terrassen, water en subtiel gecamoufleerde parkeerplaatsen.

Daarbij is het landschapspark cradle 2 cradle en dat houdt in dat enkel gebruik gemaakt wordt van materialen die afbreekbaar zijn of voor 100% kunnen dienen als grondstof voor een nieuw product (het zogenoemde ‘upcyclen’). Denk hierbij aan leem, zand, grind, staal en klei.

Tags: ,

Nico in Politiek Café Piment

Blog on oktober 12th, 2016 No Comments


Nico was afgelopen zondag te gast in Politiek Café Piment . Hij was daar om samen met o.a. Jesse Klaver en Otwin van Dijk en onder deskundige leiding van Wouke van Scherrenburg te praten over het verbinden van landschappen en gebouwen. Je kunt het gesprek met Nico bekijken vanaf hier

Tags: ,

Wat is een groen paspoort?

Blog on september 14th, 2016 No Comments

Wat is nu een groen paspoort? In het filmpje hieronder kun je dat zien

Tentoonstelling Piet Oudolf

Blog on juni 29th, 2016 No Comments


Het Stadsmuseum Doetinchem stelt van zaterdag 25 juni tot en met 29 oktober werk tentoon van Piet Oudolf uit Hummelo. Hij is een van de bekendste tuin- en landschapsontwerpers in de wereld.

The Battery
Zijn tuinen zijn bekend in onder meer Engeland, Zweden en de Verenigde Staten. Een van zijn beroemdste ontwerpen is de Highline en The Battery in New York.

Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing
De opening van de tentoonstelling door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) was op vrijdag 24 juni jongstleden in het stadsmuseum Doetinchem.

Duurzame buitenruimtes in New York

Blog on mei 18th, 2016 No Comments

Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing, founders van NL Greenlabel, gingen voor inspiratie met betrekking tot duurzame buitenruimtes naar New York. In dit filmpje krijgt Nico een rondleiding op het dakterras van een penthouse middenin Manhattan. Deze is ontworpen en gemaakt door een wereldberoemde tuinontwerpster, Rebecca Cole. Gespecialiseerd in dakterrassen.

De oudste kasteeltuin van Nederland

Blog on april 25th, 2016 No Comments


Ik ben er trots op dat wij met mijn bedrijf Green hebben mogen meewerken aan de aanleg van de gaard bij Huis Bergh (de oudste nog bestaande kasteeltuin van Nederland). Alle bouwkundige werken zijn ook door ons verzorgd.

In het magazine Monumentaal is een hele reportage gemaakt van de gaard bij Huis Bergh. Een 3D-filmpje van de gaard is hieronder te bekijken.

Werken aan de duurzame stad

Blog on april 13th, 2016 No Comments

Op de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad’, van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR in de Kunsthal in Rotterdam op 6 juni 2014, sprak ik al over NL Solarpark De Kwekerij. Dat filmpje is hieronder te bekijken

Nico Wissing | Nederlandwordtanders 6 juni IABR from Nederlandwordtanders on Vimeo.

Tuin + ‘hachi’ =

Blog on april 6th, 2016 No Comments


De compositie en materiaalkeuze voor deze tuin reflecteren de filosofie van Nico Wissing voor duurzaamheid: “Je bent wat je creëert”. Toepassingen van Cradle to Cradle principes in de tuin, zoals werken mét de locatie en herbruikbare materialen, resulteert in een functioneel lifestyle ontwerp.
Geïnspireerd door het ‘hachi’ teken heeft dit ontwerp de vorm van het cijfer “acht” meegekregen. Nico interpreteert de “hachi” als een symbool voor vrolijkheid en geluk.

Een filmpje over deze bijzondere tuin is hier te bekijken

Pine tree

Blog on maart 24th, 2016 No Comments


In 2014 ontwierp ik de “Pinetree Cirkel” voor de Gardening Worldcup in Nagasaki.
Ik was gevraagd om het centrale deel voor de entree in te vullen nadat ik in 2010 en 2012 reeds bekendheid had gekregen met goud en zilver voor twee van mijn tuinen.

De Pinetree Cirkel geeft de levensloop weer van een grove den.Deze laat, mits op de juiste plaats geplant, zijn zaden vallen in zijn nabije omgeving waarna nieuw
leven zich kan gaan vormen. Tevens zijn de dennenappels gebruikt voor de paden die door de tuin slingeren.De borders bevatten een mix van vaste planten zoals de Sanguisorba, Gaura en Heuchera Hybriden en siergrassen als de kleurrijke Muhlenbergia en Carex.
Door de grote diversiteit aan plantsoorten en de jonge opkomende Pinussen wordt een natuurlijke uitstraling verkregen én wordt hierdoor de biodiversiteit verhoogd.